Брачен Другар Минерал Надвор И Отстранувач На Дамки За Базени
Неодамнешно

Брачен Другар Минерал Надвор И Отстранувач На Дамки За Базени

DEN 0.67

Това е достапна

Металот Надвор Од базенот Е особено формулиран за да помогне да се спречи промена на бојата на водата во базенот поради железо, калциум, магнезиум, бакар и други минерали и метали. Овој производ е особено идеален за базени кои користат бунарска вода или во региони каде тешките метали се природно присутни во водата. Со редовна употреба, Металот За Брачен Другар Е идеален за контрола на општите дамки и помага во одржување на пенлив чист базен. Овој производ помага да се спречи промена на бојата на водата во базенот поради железо, калциум, манган, бакар и други метали и минерали кои можат да бидат присутни во водоснабдувањето. Овој производ е одличен секвестрант за општа намена кој помага да се заштитат водоводот и ѕидовите на базенот од ' рѓа, дамки и бигор. Треба да се користи за сите отвори и затворања на базенот и во текот на целата сезона по потреба. За првично полнење на базенот, доколку постои сомневање за железо или други метални загадувачи, додадете по еден литар од овој производ за секои 10.000 литри вода во базенот. Додадете го овој производ додека базенот се полни и пред да се додаде хлор. За да го поправите постоечкиот проблем со обоена вода поради присуството на минерали во водата во базенот, прво затворете го базенот за сите пливачи. Оставете ја пумпата за филтрирање да работи. Престанете да го хлорирате базенот и дозволете нивото на хлор да падне на нула. Намалете ја p H вредноста на водата во базенот на 6,8 со ph намалување. Намалувањето на p H вредноста повторно ќе ги раствори металните нечистотии. Додадете една четвртина од овој производ на 10.000 литри вода и оставете ја водата во базенот да циркулира преку ноќ, или додека водата не стане чиста. Прилагодете ја p H вредноста на водата во базенот помеѓу 7,2 и 7,8 со Ph Зголемување. Започнете со нормално работење со хлорирање и базен. Пливањето може да продолжи кога преостанатиот хлор е од 1,0 до 3,0 часот. За да надоместите загуба на овој производ поради миење на грбот и/или прскање, додадете по еден литар од овој производ за секои 20.000 литри вода во базенот, еднаш месечно. Овој производ помага да се спречи промена на бојата на водата во базенот поради железо, калциум, манган, бакар и други метали и минерали кои можат да бидат присутни во водоснабдувањето. Овој производ е одличен секвестрант за општа намена кој помага да се заштитат водоводот и ѕидовите на базенот од ' рѓа, дамки и бигор. Треба да се користи за сите отвори и затворања на базенот и во текот на целата сезона по потреба. 1 литар на 10.000 литри.

Основните својства

Додатоци на производот