Комплетен Музичар: Интегриран Пристап Кон Теоријата, Анализата И Слушањето
Неодамнешно

Комплетен Музичар: Интегриран Пристап Кон Теоријата, Анализата И Слушањето

DEN 3048.64

Това е достапна

Почнувајќи од музичките основи, Комплетниот Музичар ги опфаќа сите теми неопходни за темелно разбирање на теоријата на додипломска музика со фокусирање на музиката во контекст. Наместо внимателно учење на концепти и меморирање термини, Комплетниот Музичар нагласува како теоријата ја информира работата на изведувачите. Композиторите реагираат не само на нивните инстинкти, искуства и обука во секое дело што го пишуваат; тие исто така следат одредени идеали и модели кога е соодветно и ги менуваат за да одговараат на нивната лична визија. Теоријата не е "теоретска" активност; таа е жива која реагира на тоа како се компонира и изведува музиката. Разбирањето како теоријата се вкрстува со составот и перформансите е клучно за да се види нејзината важност за поширокиот музички живот на учениците. Комплетниот Музичар ја прави оваа врска. • Автор : Стивен Г Лаиц • ИСБН : 9780199347094 • Формат : Мека • Датум На Објавување : 2015-11-20.

Основните својства

Додатоци на производот