Американска Музика: Трансатлантски Корени Музика: Народни, Блуз И Национални Идентитети
Неодамнешно

Американска Музика: Трансатлантски Корени Музика: Народни, Блуз И Национални Идентитети

DEN 3.33

Това е достапна

Есеи кои го следат идентитетот и автентичноста во блузот и народната музика што го преминаа океанот. Есеи кои го следат идентитетот и автентичноста во блузот и народната музика што го преминаа океанот со есеи од Паторот Бејкер, Роберт Х.Каталиоти, Роналд Д. Коен, Џон Хјуз, Вил Кауфман ,dreрју Келет, Christiх Нун, Кристијан О ' Конел, Пол Оливер, Дејвид Санјек, Роберта Фројнд Шварц, Џил Тери, Брајан Вард и нил а. вин трансатлантски корени музиката претставува збирка есеи за Дебатите за потеклото, Автентичноста И Идентитетот Во Народната И Блуз Музиката. Овие есеи потекнуваат од меѓународна конференција за трансатлантските патеки на музиката На Американските корени, од кои произлегоа заеднички теми и прашања за потеклото и автентичноста во народната музика, било да е тоа црна или бела, Американска или Британска. Додека централната тема на колекцијата се музичките влијанија, прашањата за националниот, локалниот и расниот идентитет исто така се повторливи теми. Дали овие идентитети биле измислени, замислени, конструирани од изведувачите или од оние кои ја снимале музиката за потомството? Книгата содржи нов есеј за блузот Од Пол Оливер заедно со есеј за стипендијата за семенскиот блуз На Оливер. Исто така, постојат неколку есеи За Британскиот блуз и врските помеѓу изведувачите и стиловите во Соединетите држави и Велика Британија. И има нови есеи за критички личности Како Алан Ломакс и Вуди Гатри. Овој том уникатно нуди перспективи од двете страни на Атлантикот за интеракцијата на влијанијата во корените музиката и дебатите за овие теми. Книгата се потпира на работата на еминентни, етаблирани научници и млади академици кои веќе даваат придонес во оваа област. Во текот, соработниците ја нудат најновата стипендија достапна за клучните прашања. Џил Тери, Ворчестер, Обединетото Кралство, е главен предавач и раководител на одделот за англиски јазик, новинарство и медиуми и културни студии за Институтот За Хуманистички Науки и Креативни Уметности на Универзитетот во Ворчестер. Нил А. Вин, Челтенхам, Обединетото Кралство, е професор По Американска историја од дваесеттиот век на Универзитетот Во Глостершир. Тој е уредник На Крос Вотер Блуз : Афроамериканска Музика Во Европа (објавена од Универзитетскиот Печат Во Мисисипи), меѓу другите. * ИСБН : 9781617032882 • Формат : Тврд Повез • Датум На Објавување : 2012-07-02.

Основните својства

Додатоци на производот